Poniedziałek – 27 lipca

Śniadanie: chrupki cheriosy z mlekiem, chleb, masło, polędwica sopocka, pomidor, cebulka,  brzoskwinie , banany

Obiad: barszcz czerwony z ziemniakami, makaron z serem i musem truskawkowo – jogurtowym, kompot wieloowocowy

Podwieczorek: bułka graham z masłem, pasztetem drobiowym, ogórek zielony, kawa inka na mleku

 

Wtorek – 28 lipca

Śniadanie: jaglanka na mleku, z morelami, bułka z masłem i twarożkiem z bananem , jabłka

Obiad: zupa kalafiorowa z ziemniakami, filet z indyka w ,,kolorowym kociołku”, ryż brązowy, sałatka z pomidorów, kompot z czarnej porzeczki

Podwieczorek: kanapka z ciemnym pieczywem, masłem, szynką mieloną i ogórkiem, mleko

 

Środa – 29 lipca

Śniadanie: kakao na mleku, chleb staropolski z masłem, ser żółty, papryka, banany

Obiad: kapuśniak ze słodkiej kapusty, kotlety mielone, ziemniaki, fasolka szparagowa, kompot truskawkowy

Podwieczorek: grahamka z masłem, dżemem niskosłodzonym, mleko, arbuz

 

Czwartek – 30 lipca

Śniadanie: płatki żytnie na mleku z żurawiną, chleb ze słonecznikiem, masło, krakowska podsuszana, ogórek zielony, morele suszone

Obiad: zupa szpinakowa z ziemniakami, cielęcina w sosie maślano – czosnkowym, kasza jaglana, surówka z kapusty pekińskiej, papryki i kukurydzy, kompot z mieszanki

Podwieczorek: jogurt owocowy, bułeczka wieloziarnista z masłem

 

Piątek – 31 lipca

Śniadanie: kasza kuskus na mleku, chleb staropolski, masło, jajko, sałata, zielenina, arbuz

Obiad: zupa fasolowa z łazankami, ryba smażona, ziemniaki, surówka z kapusty białej, marchwi, jabłek z olejem, kompot wiśniowy

Podwieczorek: kisiel z malinami, bułka z masłem