28 września – poniedziałek

Śniadanie: płatki nesquik  z mlekiem, chleb żytni, masło,  polędwica z indyka, pomidor, ogórek, roszponka  herbata owocowa,                          gruszki i banany

Obiad: barszcz czerwony z ziemniakami, naleśniki z serem, jogurtem i malinami, kompot z mieszanki

Podwieczorek: bułka z masłem jajkiem, sałatą i rzodkiewką, mleko

 

29 września – wtorek

Śniadanie: kasza manna na mleku, chleb ze słonecznikiem, masło, ser żółty, rzodkiewka, pomidor, roszponka,    herbata owocowa,                    jabłka gruszki

Obiad: krupnik z zieleniną, gołąbki z mięsem wieprzowym w sosie pomidorowym, ziemniaki, pomidor z cebulką, kompot z wiśni

Podwieczorek: budyń czekoladowy, ciastka owsiane, winogrona

 

30 września – środa

Śniadanie: płatki żytnie na mleku z morelą, chleb żytni, masło, pasztet mięsny ogórek zielony, herbata owocowa,                            arbuz

Obiad: zupa krem z dyni, sznycel z piersi kurczaka, ziemniaki, buraczki zasmażane, surówka z kapusty pekińskiej, czerwonej fasoli, jabłek i żurawiny, kompot z jabłek

Podwieczorek: bułeczka żytnia, twarożek ,,pomarańczowy” z marchwią i wanilią

 

01 października – czwartek

Śniadanie: kawa inka na mleku, chleb biały, pasta z makreli wędzonej, cebuli, oliwy, herbata owocowa,                                        winogrona

Obiad: ryżanka z zieleniną, pieczeń schabowa, kasza mazurska, surówka z selera, ananasa i jabłek, fasolka szparagowa z masłem, kompot ze śliwek

Podwieczorek: koktajl mleczno-owocowy, bułka owsiane z masłem

 

02 października – piątek

Śniadanie: kakao na mleku, chleb staropolski, masło, parówki z szynki, pomidory, herbata owocowa                                   arbuz

Obiad: żurek z ziemniakami i kiełbasą, kotlet z jaj i zieleniny, surówka z czerwonej kapusty, dyni i jabłek, kompot z truskawek

Podwieczorek: ciastka francuskie z jabłkiem, mleko

 

Wykaz  wszystkich alergenów  stosowanych w przedszkolu: zboża zawierające gluten, soja, mleko, jaja, orzechy, migdały, seler